Tips voor de isolatie van uw bijkeuken

Isolatie bijkeuken

De bijkeuken is een kamer in huis waardoor gemakkelijk veel koude lucht de woning in kan komen. Dit is natuurlijk zonde, aangezien koude lucht ervoor zorgt dat u harder moet stoken. Het gevolg? Een hogere energierekening en een slechte daad voor het milieu. Kwieq vertelt u hoe u uw bijkeuken daarom het beste kans isoleren.

Isolatie naar buiten

Om te beginnen moeten we u vertellen dat het niet van een groot belang is om uw bijkeuken naar buiten toe sterk te isoleren. Deze kamer is namelijk een ruimte in huis die doorgaans nooit wordt verwarmd. We raden u wel aan om de nodige tochtstrips te gebruiken bij uw ramen en deuren. Deze strips zorgen er namelijk voor dat de ergste tocht weg blijft uit uw huis. Tevens is het belangrijk om te kiezen voor dubbel glas, waardoor de isolatiewaarde van de bijkeuken zo hoog mogelijk blijft. Controleer uw bijkeuken daarnaast op kieren en gaten in de muren of deur. Indien u ze vindt, kunt u gips gebruiken om deze gaten te dichten.

Isolatie naar binnen

De bijkeuken heeft als het goed is tevens een deur naar binnen, welke leidt tot een wél verwarmde ruimte. Iedere keer als u de deur opendoet, zal er koude lucht in huis komen. Nu kunt u dit niet voorkomen, maar wat u wel kunt doen, is de deur steeds slechts kort open doen. Als u dit combineert met tochtwering bij deze deur, weet u zeker dat u zo goed mogelijk isoleert van uw bijkeuken naar uw woning. Volgt u deze twee tips op, dan bespaart u gegarandeerd op energiekosten. Die tochtstrips verdienen zich bovendien in no-time terug.

In dit filmpje van Karwei wordt uitgelegd hoe u eenvoudig tochtwering aanbrengt:

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *