Handige tips voor dakisolatie

Dakisolatie

Wist u dat het vele voordelen oplevert om uw dak op een goede wijze te laten isoleren? Niet alleen is het goed voor het milieu en leeft u op deze manier een stuk comfortabeler, ook heeft het een groot financieel voordeel voor u. Per jaar bespaart u namelijk maar liefst 500 euro. Kwieq geeft u enkele handige tips wanneer het gaat om uw dakisolatie.

Waarom isoleren?

Heeft u een dak met een slecht geïsoleerde dakbedekking, dan belast u het milieu onnodig. De warme lucht in uw huis kan namelijk gemakkelijker uit uw woning verdwijnen, waardoor u meer zult moeten stoken. Dit gaat tegelijkertijd gepaard met hogere kosten, waardoor uw energierekening op zal lopen. Kiest u voor een goed geïsoleerd dak, dan staat dit in feite gelijk met een rente van negen procent op een gemiddelde spaarrekening. Deze berekening is gedaan door Milieu Centraal.

Expert of zelf

U kunt ervoor kiezen om uw dak zelf te isoleren en u kunt het laten uitvoeren door een expert. In de meeste gevallen adviseert Kwieq u om dit uit te laten voeren door professionals. Wilt u echter zelf de binnenkant van een pannendak isoleren? Dit kunt u doen wanneer u een houten dakbeschot heeft zonder folie of dakleer. Indien er wel folie of dakleer op zit, dan zult u een expert moeten laten beoordelen of uw dakbedekking damp-open is. Zo niet, dan kunt u op den duur dakrot krijgen. Het is daarnaast belangrijk om eventuele dampremmende lagen op de juiste manier aan te brengen en perfect af te werken. Anders kunnen er vochtproblemen ontstaan en zelfs dakrot.

Extra tips

Heeft u een plat dak, dan kunt u deze het beste aan de bovenzijde isoleren. Doet u dit aan de onderkant, dan is er een vergroot risico op dakrot. Wij raden u aan om bij de isolatie van een plat dak gebruik te maken van de service van een professional. Het is daarnaast handig om te kiezen voor mechanische bevestiging. Vastgelijmde of –gespoten isolatiematerialen vallen later moeilijker te scheiden en te hergebruiken.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *