De voordelen van XPS Spouwmuurisolatie

xps spouwmuurisolatie

Steeds vaker kiezen mensen bij het isoleren van hun spouwmuur voor XPS isolatie. XPS isolatiemateriaal is relatief gezien wat duurder in vergelijking met EPS, maar goedkoper dan bijvoorbeeld PUR platen of schuim. Dit is een belangrijk voordeel, maar het heeft ook nadelen.

XPS

De afkorting XPS staat voor Geëxtrudeerde Polystyreen. Een ander woord hiervoor is polystyreen hardschuim. Dit materiaal is beschikbaar in een plaatvorm, zowel met als zonder tand en groef. Het bestaat uit kunststof en is verwant aan EPS. Een verschil is echter dat het een ander productieproces heeft dan EPS en ook een ander structuur. Zo bestaat EPS uit een bolletjesstructuur. XPS wordt gemaakt van een restproduct van aardolie en in het proces wordt drijfgas gebruikt. Tevens wordt XPS in verschillende types en kleuren aangeboden.

Voordelen XPS

XPS heeft veel voordelen om mee te isoleren. Om te beginnen is het goedkoper dan bijvoorbeeld schuim of PUR platen, terwijl het een goede isolatiewaarde heeft. De isolatiewaarde zit op 0.032 – 0.035 W/mK. Naast het feit dat het goed isoleert, is het ook waterafstotend en bestand tegen schimmels en micro-organismen. Ideaal als u in een vochtige omgeving woont dus. Ook is het makkelijk te verwerken en kunt u er dus in zagen of snijden zonder huidirritatie. Daarnaast is het ook nog drukvast en dus goed bruikbaar voor vloerisolatie en heeft het een hoge diffusieweerstand van 150 tot 300.

Nadelen

Aan elk voordeel zit natuurlijk een nadeel. Een groot nadeel van XPS is bijvoorbeeld dat het erg brandbaar is en als het brand, komt er veel rook bij vrij. Dit kan verstikking veroorzaken en is erg slecht voor het milieu. De rook zelf is echter minder schadelijk dan wanneer een materiaal als PUR in brand vliegt. XPS zit in brandklasse E. Naast het feit dat XPS brandbaar is, is het ook veel duurder dan EPS, maar zoals hierboven al genoemd, is het goedkoper dan andere materialen. Als laatste is XPS niet flexibel.

Verschil tussen XPS platen en PUR platen

Er zitten een aantal verschillen tussen PUR platen en XPS platen. Zo kan men zeggen dat XPS goedkoper en milieuvriendelijker is dan PUR, maar PUR isoleert beter. Om het zelfde isolatie effect met XPS te krijgen als met PUR, moet u meerdere lagen aanbrengen.

Prijzen

Er zijn verschillende diktes in XPS platen en daar zijn dan natuurlijk ook de prijzen op gebaseerd. Wilt u bijvoorbeeld XPS platen met een dikte van 3 cm? Dan beginnen de prijzen ongeveer bij €12,00 euro per vierkante meter. Bij platen van 5 cm schommelt het rond de €16,00 en de €17,00 euro. Dit is echter afhankelijk van de specialist die de XPS platen voor u plaatst. Laat u daarom altijd eerst goed informeren, voor u voor een onverwachte verrassing komt te staan.

Javo Isolatie

Heeft u interesse in het isoleren van uw spouwmuur? Neem dan een kijkje op de website Javo-Isolatie. Het bedrijf heeft ruime ervaring op het gebied van XPS, EPS en PUR isolatie.

6 redenen om te kiezen voor vloerisolatie

vloerisolatie

Heeft u op het einde van het jaar een te hoge energierekening? Daar kunt u zelf wat aan doen door de isolatie in uw woning te verbeteren. Er zijn diverse plaatsen in uw huis waar u goed kunt isoleren. Een belangrijke plek is uw vloer. Kwieq geeft u 6 redenen om te kiezen voor vloerisolatie.

Wat zijn de voordelen van een vloerisolatie?

Een vloerisolatie kent eigenlijk alleen maar voordelen. In het algemeen kan dan ook gezegd worden dat de installatiekosten niet op wegen tegen de voordelen. U kunt een expert vinden voor het plaatsen van uw vloerisolatie via Kwieq. Lees hieronder meer over de unieke voordelen van vloerisolatie. Wij geven u 6 redenen om te kiezen voor vloerisolatie.

  • Langer warm – Kiest u voor vloerisolatie, dan heeft u in de wintertijd minder snel een afgekoelde vloer. De betere isolatie zorgt er namelijk voor dat uw vloer langer warm blijft. Hierdoor kunt u genieten van een fijne, warme ondergrond in uw woning.
  • Extra warm – De verwarmingselementen die u onder uw vloer heeft liggen, gaan automatisch werken als vloerverwarming. Hierdoor geniet u van een extra warme vloer en dat is fijn gedurende de koude maanden van het jaar!
  • Geen ongedierte – Vloerverwarming zorgt ervoor dat ongedierte geen kans krijgt. Doordat de ruimte onder de vloer wordt geïsoleerd, kunnen hier geen muggen, slakken en spinnen meer komen. Dit zorgt voor een hygiënischer huis!
  • Lagere energierekening – Het is al gezegd, maar het is er niet minder belangrijk om: die energierekening. Door beter te isoleren, hoeft u minder te stoken en dalen uw stookkosten dan ook automatisch. Beter voor het milieu én voor uw portemonnee!
  • Geen betonrot – Erg vervelend: betonrot. Indien u hier niets aan doet, kan het ervoor zorgen dat uw woning een grote renovatie nodig zal hebben. Indien u uw vloer beter isoleert, zorgt u er automatisch voor dat betonrot verleden tijd is.
  • Drogere vloer – Doordat u uw vloer beter laat isoleren, blijft deze droger. Hierdoor wordt uw vloer minder aantrekkelijk voor zowel schimmels als huismijt. Dit is erg goed voor uw gezondheid, want huisstofmijt is een belangrijke aansteker van aandoeningen aan de luchtwegen.

Handige tips voor dakisolatie

Dakisolatie

Wist u dat het vele voordelen oplevert om uw dak op een goede wijze te laten isoleren? Niet alleen is het goed voor het milieu en leeft u op deze manier een stuk comfortabeler, ook heeft het een groot financieel voordeel voor u. Per jaar bespaart u namelijk maar liefst 500 euro. Kwieq geeft u enkele handige tips wanneer het gaat om uw dakisolatie.

Waarom isoleren?

Heeft u een dak met een slecht geïsoleerde dakbedekking, dan belast u het milieu onnodig. De warme lucht in uw huis kan namelijk gemakkelijker uit uw woning verdwijnen, waardoor u meer zult moeten stoken. Dit gaat tegelijkertijd gepaard met hogere kosten, waardoor uw energierekening op zal lopen. Kiest u voor een goed geïsoleerd dak, dan staat dit in feite gelijk met een rente van negen procent op een gemiddelde spaarrekening. Deze berekening is gedaan door Milieu Centraal.

Lees verder

Tips voor de isolatie van uw bijkeuken

Isolatie bijkeuken

De bijkeuken is een kamer in huis waardoor gemakkelijk veel koude lucht de woning in kan komen. Dit is natuurlijk zonde, aangezien koude lucht ervoor zorgt dat u harder moet stoken. Het gevolg? Een hogere energierekening en een slechte daad voor het milieu. Kwieq vertelt u hoe u uw bijkeuken daarom het beste kans isoleren.

Isolatie naar buiten

Om te beginnen moeten we u vertellen dat het niet van een groot belang is om uw bijkeuken naar buiten toe sterk te isoleren. Deze kamer is namelijk een ruimte in huis die doorgaans nooit wordt verwarmd. We raden u wel aan om de nodige tochtstrips te gebruiken bij uw ramen en deuren. Deze strips zorgen er namelijk voor dat de ergste tocht weg blijft uit uw huis. Tevens is het belangrijk om te kiezen voor dubbel glas, waardoor de isolatiewaarde van de bijkeuken zo hoog mogelijk blijft. Controleer uw bijkeuken daarnaast op kieren en gaten in de muren of deur. Indien u ze vindt, kunt u gips gebruiken om deze gaten te dichten.

Lees verder

3 tips voor een goede isolatie van uw dak

Tips dakisolatie

Als u uw huis goed wilt isoleren, doet u er goed aan te gaan voor dakisolatie. Om u te helpen uw isolatie zo goed mogelijk voor elkaar te krijgen, geeft Kwieq u drie handige tips met betrekking tot uw dakisolatie.

Tip 1: isolatie van een plat dak

Heeft u een plat dak? Dan is het extra nodig om deze te isoleren, aangezien het water niet op natuurlijke wijze afgeketst wordt door het oppervlak. Echter zien we nog steeds dat veel mensen met een plat dak deze op een foutieve wijze isoleren. Een plat dak dient u namelijk altijd aan de buitenzijde te isoleren en niet aan de onderkant. Zo voorkomt u dat het hout gaat rotten doordat er sprake is van condensvorming tegen het dakbeschot.

Lees verder