3 tips voor een goede isolatie van uw dak

Tips dakisolatie

Als u uw huis goed wilt isoleren, doet u er goed aan te gaan voor dakisolatie. Om u te helpen uw isolatie zo goed mogelijk voor elkaar te krijgen, geeft Kwieq u drie handige tips met betrekking tot uw dakisolatie.

Tip 1: isolatie van een plat dak

Heeft u een plat dak? Dan is het extra nodig om deze te isoleren, aangezien het water niet op natuurlijke wijze afgeketst wordt door het oppervlak. Echter zien we nog steeds dat veel mensen met een plat dak deze op een foutieve wijze isoleren. Een plat dak dient u namelijk altijd aan de buitenzijde te isoleren en niet aan de onderkant. Zo voorkomt u dat het hout gaat rotten doordat er sprake is van condensvorming tegen het dakbeschot.

Tip 2: isolatie van een schuin dak

Indien u een schuin dak heeft met dakpannen, kunt u deze juist weer perfect aan de binnenkant isoleren. Let er hiervoor wel bij op dat er aan de buitenzijde onder de dakpannen niet een dampremmende folie of asfaltpapier is geplaatst. Is dit namelijk het geval, dan raden we u juist aan om aan de buitenzijde te isoleren.

Tip 3: isolatiemateriaal zonder aluminiumlaag

Het kan zo zijn dat uw isolatiemateriaal niet beschikt over een laag aluminium. Is dit bij u het geval, dan kunt u het beste een waterdampdichte plastic folie tussen de isolatie en de afwerking aanbrengen. Doe dit met de nodige voorzichtigheid, omdat de folie voorkomt dat er waterdamp in de constructie terechtkomt. Indien de folie op kleine kanten is beschadigd, kunt u deze afplakken met tape. Bevestig deze folie altijd aan de warme zijde.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *